Nu is nog zo zonder jou

Rouwboek

Nu jij er niet meer bent, gaat in mij alles over jou.
Ik praat met je, ik schrijf naar je. Waar je ooit een scherpomlijnd deel van mijn leven was door een ruimte, plaats en tijd, ben je nu onophoudelijk bij mij. Zelfs waar je nooit was, daar mis ik je nu. Soms wordt het me te veel. Maar meestal ben je me er veel te weinig.’

 

De jonge weduwe Marloes Harkema baant zich na de dood van haar man vallend en opstaand een weg door het landschap van rouw. Ze maakt de lezer deelgenoot van doorwaakte nachten, de stamelende reacties van haar omgeving en het zwijgen over de dood. Op poëtische wijze schrijft ze over huilen in de supermarkt en de weerstand om los te laten. Maar ook over veerkracht, verzachting en over hoe ze stap voor stap de weggevallen fundamenten onder haar leven weer opbouwt.

Het zijn persoonlijke bespiegelingen, veelal geschreven vanuit de stilte. De schrijfster weet een treffend beeld te scheppen over de vele facetten van rouw, maar ook de reikwijdte van liefde. Daarmee wordt het een boek van hart tot hart, en een aanrader voor mensen die een geliefde of een dierbare verloren hebben, én hun omgeving.

Uitgeverij: Scrivo Media
Coverbeeld en illustraties binnenwerk: Maartje van den Noort
Vormgeving: De Boekontwerper