Nu is nog zo zonder jou

Over

Marloes Harkema (1981). Op 28-jarige leeftijd verloor ze haar man, Reitse de Roos. Hij kreeg lymfeklierkanker toen hij 25 was, en overleed twee jaar later. Ze trouwden drie weken voor hij stierf. Ze werkt in Wageningen als zelfstandig communicatietrainer en coach. Ze begon met schrijven direct na zijn sterven en publiceerde haar verhalen in een veelgelezen blog.

Ze richtte ‘Jonge Weduwen Wandelen’ op en is ook actief bij het organiseren van andere activiteiten voor lotgenoten. Ook is ze spreker en facilitator op avonden over rouw. Voor studenten organiseert ze een maandelijkse online Grief&Writing workshop. Een jaar voor haar man ziek werd, raakte ze verknocht aan het zenboeddhisme en ze is sindsdien verbonden aan Zen River, een zenklooster in Noord-Groningen waar ze sinds 2020 deeltijd woont en werkt met haar nieuwe partner.

PS. Vond je het boek waardevol, en wil je ook heel graag dat er meer ruimte voor rouw komt? Dan help je dit boek de wereld in door een korte aanbeveling te schrijven op: bol.com, facebook-boekpagina of bij de 'reacties' op deze site. Zelf een review schrijven op social media, of het boek uitlenen aan iedereen in je omgeving mag natuurlijk ook.

Foto: Carlotte Cruijsen

Marloes Harkema