Marloes Harkema (1981). Op 28-jarige leeftijd verloor ze haar man, Reitse de Roos. Hij kreeg lymfeklierkanker toen hij 25 was, en overleed twee jaar later. Ze trouwden drie weken voor hij stierf. Ze woont en werkt in Wageningen en is zelfstandig communicatiedeskundige, trainer en tekstschrijver. Ze begon met schrijven direct na zijn sterven en publiceerde haar verhalen in een veelgelezen blog.

Ze richtte ‘Jonge Weduwen Wandelen’ op en is ook actief bij het organiseren van andere activiteiten voor lotgenoten. Zo organiseerde ze voor Stichting de Jonge Weduwe de ‘Jonge Weduwen Run’. Ook is ze spreker en facilitator op avonden over rouw. Een jaar voor haar man ziek werd, raakte ze verknocht aan het zenboeddhisme en ze is sindsdien verbonden aan de zengroep in Wageningen en een zenklooster in Noord-Groningen waar ze vaak te vinden is.

PS. Vond je het boek waardevol, en wil je ook heel graag dat er meer ruimte voor rouw komt? Dan help je dit boek de wereld in door een korte aanbeveling te schrijven op: bol.com, facebook-boekpagina of bij de 'reacties' op deze site. Zelf een review schrijven op social media, of het boek uitlenen aan iedereen in je omgeving mag natuurlijk ook.

Foto: Herman Stover

Marloes Harkema